آموزش ورود به پروفایل و مشاهده دوره
مدیتیشن جذب سلامتی

مدیتیشن جذب سلامتی

تصویر سارا حیدری

سارا حیدری

مدیتیشن جذب سلامتی

مدیتیشن و ذهن آگاهی چیست؟

تاریخچه مدیتیشن به هزاران سال قبل بازمی گردد و بسیاری از تکنیک های مدیتیشن از سنت های شرقی آغاز شد. اصطلاح “مدیتیشن” به اعمالی اشاره دارد که روی یکپارچگی ذهن و بدن تمرکز دارد و برای آرام کردن ذهن و افزایش آرامش استفاده می شود.

برخی از انواع مدیتیشن شامل تمرکز ذهن بر روی یک حس خاص، مانند تنفس، صدا، تصویر بصری یا مانترا که به معنای تکرار یک کلمه یا عبارت است می باشد. سایر اشکال مدیتیشن شامل تمرین ذهن آگاهی که به معنای تمرکز و توجه یا آگاهی در لحظه حال بدون قضاوت است.

 

مدیتیشن جذب سلامتی

آیا تمرینات مدیتیشن و ذهن آگاهی بی خطر هستند؟

مدیتیشن و تمرینات ذهن آگاهی معمولاً مزایای بسیاری روی سلامت جسم و روان ما دارند. بررسی‌های انجام شده نشان داده است افرادی که تمارین مدیتیشن و ذهن آگاهی را انجام می دهند بسیار آرام‌تر، سالم‌تر‌، شادتر هستند. این افراد کمتر دچار بیماری می شوند.  قانون جذب سلامتی با مدیتیشن همراه است.

محبوبیت مدیتیشن و ذهن آگاهی

بر اساس یک نظرسنجی در ایالات متحده در سال 2017، درصد بزرگسالانی که در 12 ماه گذشته نوعی مدیتیشن مبتنی بر مانترا، مدیتیشن ذهن آگاهی یا مدیتیشن معنوی را انجام داده اند، بین سال های 2012 تا 2017 سه برابر شده است، از 1/4درصد به 2 /14درصد رسیده است. در میان کودکان 4 تا 17 ساله، این درصد از 0/6 درصد در سال 2012 به 4/5 درصد در سال 2017 افزایش یافته است.

برنامه های ذهن آگاهی برای مدارس نیز رایج شده است. این برنامه ها آموزش ذهن آگاهی را با هدف کمک به دانش آموزان و مربیان در مدیریت استرس و اضطراب، کنترل خشم و بهبود تاب آوری، تقویت حافظه و افزایش تمرکز ارائه می دهند. روش های آموزشی مورد استفاده در این برنامه ها بسیار متفاوت است. عبارت تاکیدی جذب پول برای ذهن آگاهی به وجود می آورد.

چرا مردم تمرین‌های ذهن آگاهی را انجام می دهند؟

در یک نظرسنجی در سال 2012 در ایالات متحده، گزارشی ارائه شد مبنی بر اینکه  34525 از بزرگسالان در 12 ماه گذشته مدیتیشن ذهن آگاهی را تمرین کرده اند. در میان پاسخ دهندگانی که به طور انحصاری مدیتیشن ذهن آگاهی را تمرین می کردند، 73 درصد گزارش کردند که برای سلامت عمومی خود و پیشگیری از بیماری، مدیتیشن انجام می دادند و اکثر آنها (تقریباً 92 درصد) گزارش دادند که برای آرامش یا کاهش استرس مدیتیشن انجام می دادند. بیش از نیمی از آنها، نیز برای خواب بهتر مدیتیشن ذهن آگاهی را انجام داده بودند.

 

مطالب پیشنهادی: قانون جذب چیست

 

فواید مدیتیشن و ذهن آگاهی  بروی سلامتی

تمرین‌های مدیتیشن و ذهن‌آگاهی فواید بسیاری دارد و به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک شایانی می کند. تحقیقات اخیر نشان داده است که تمرین‌های مدیتیشن یا ذهن آگاهی به افراد کمک می کنند تا اضطراب، استرس، افسردگی و…را براحتی مدیریت کنند. برخی از این تحقیقات نیز به اثرات مدیتیشن یا ذهن آگاهی بروی کنترل وزن یا کیفیت خواب اشاره کرده است.

عملکرد مدیتیشن و ذهن آگاهی

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که تمرین‌های مدیتیشن و ذهن آگاهی بر عملکرد یا ساختار مغز نیز می تواند تاثیر بگذارد.

 

مطالب پیشنهادی: باور ثروت ساز

بدین منظور پژوهشگران از روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری فعالیت مغز افرادی که مدیتیشن می کنند و افرادی که این فعالیت را انجام نمی دهند استفاده کرده‌اند و مشاهده شده است که فعالیت مغزی این افراد بهتر شده است.

مدیتیشن و ذهن آگاهی تأثیرات مثبت بسیاری بروی سلامتی دارد. برخی از فواید این تمرینات عبارتند از:

1-کاهش استرس: مدیتیشن و ذهن آگاهی می‌تواند به کاهش سطح استرس کمک کند. با تمرکز بر تنفس و حضور در لحظه حال، مغز به آرامش می‌رسد و به کاهش سطح هورمون استرس مانند کورتیزول در بدن کمک می کند. تمرینات مدیتیشن و ذهن آگاهی دارای تکنیک‌ها و حرکت‌های متفاوتی است که همین حرکات به کاهش استرس در فرد کمک می کنند.

2-کاهش اضطراب: همانطور که در بالا ذکر شد، از آنجاییکه این تمارین به کاهش سطح استرس در فرد کمک می کند، در نتیجه به کاهش اضطراب هم نیز کمک می کند. طبق تحقیقات انجام شده روی گروهی از بزرگسالان، مشخص شد که تمرین‌های مدیتیشن و ذهن آگاهی می تواند اضطراب فرد را تا میزان بالایی کاهش دهد.

همچنین پژوهشگران دو گروه از افراد را طی هشت هفته تحت بررسی قرار دادند، آزمایشات نشان داد که افرادی که دچار درد مزمن بودن طی 8 هفته که بطور مستمر و هر روز تمارین مدیتیشن را انجام می دادند بهبود شایانی در افسردگی، استرس و اضطراب و درد ناشی از بیماریشان داشتند. بعضی از پژوهشگران معتقد هستند که انجام تمارین یوگا همراه با مدیتیشن می تواند به کاهش سطح اضطراب کمک قابل توجهی کند.

3-بهبود افزایش قدرت تمرکز: این تمرینات می‌توانند قدرت تمرکز و توجه را افزایش دهد.در این تمارین با آموزش دادن به مغز برای تمرکز کردن بروی یک مورد خاص، قدرت تمرکز افزایش می‌یابد.

4-تقویت سیستم ایمنی: تحقیقات نشان داده است که مدیتیشن و ذهن آگاهی می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. با کاهش استرس و افزایش آرامش، سیستم ایمنی نیز قوی‌تر می‌شود و بدن برای مقابله با بیماری قوی‌تر می‌شود.

5- بهبود خواب: مدیتیشن و ذهن آگاهی می‌توانند به بهبود کیفیت خواب کمک کنند. با کاهش استرس و آرامش، خواب عمیق‌تر و بهتری را می توانید تجربه کنید.

6-کاهش درد: برخی از تحقیقات نشان داده است که تمرینات مدیتیشن و ذهن آگاهی می‌تواند به کاهش درد مرتبط با بیماری‌های مزمن کمک کند.

 

7- کاهش فشار خون: مدیتیشن می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. به دلیل تأثیر مثبتی که بروی دستگاه عصبی خودمختار دارد.دستگاه عصبی خودمختار شامل دو بخش است: سمپاتیک و پاراسمپاتیک. سمپاتیک مسئول فعالیت‌های مرتبط با استرس و تنش است، در حالی که پاراسمپاتیک مسئول فعالیت‌های مرتبط با آرامش است.

وقتی در وضعیت استرس قرار می‌گیریم، سیستم سمپاتیک فعال می‌شود و باعث افزایش فشار خون می‌شود. با انجام مدیتیشن و تمرکز بر تنفس و تمرین برای بودن در لحظه حال، سیستم پاراسمپاتیک فعال می‌شود و باعث کاهش فشار خون می‌شود. همچنین، همانطور که ذکر شد مدیتیشن می‌تواند به کاهش تولید هورمون استرس که نقش مهمی در کنترل فشار خون دارد، کمک کند.

استرس می‌تواند عوارض منفی بر روی سیستم قلب و عروق داشته باشد و باعث افزایش فشار خون شود. با کاهش استرس  در اثر مدیتیشن، فشار خون می‌تواند به طور طبیعی کاهش یابد و به حالت نرمال بازگردد.

این موارد تنها برخی از تأثیرات مثبت مدیتیشن و ذهن آگاهی بروی سلامتی هستند و هنوز تحقیقات بیشتری برای بررسی دقیق‌تر این تأثیرات در حال انجام است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
دسته‌های دوره های آموزشی