آموزش ورود به پروفایل و مشاهده دوره
تغییر باورهای منفی

5 راهکار مفید برای تغییر باورهای منفی خود

تصویر سارا حیدری

سارا حیدری

5 راهکار مفید برای تغییر باورهای منفی خود

باور به عبارتی ساده همان افکار و ذهنیت شما در ضمیر ناخودآگاه است. برای اینکه بتوانید زندگی خود را تغییر دهید و اتفاقاتی مثبت را برای خودتان رقم بزنید و به اهدافتان دست یابید کافی است باورهایتان را تغییر دهید. شناخت و تغییر باورهای منفی در زندگی، نقطه شروع از بین بردن ترس‌ها، شناسایی توانایی‌ها و برنامه‌ریزی دوباره ذهن با باورهای جدید و درنهایت رسیدن به اهداف است.

گاهی برخی از افراد تصورمی کنند تغییر باور امکان پذیر نیست، اما باید گفت این تغییر شاید دشوار باشد و طولانی مدت صورت بگیرد، اما امکان‌پذیر است. در مقاله امروز به شما آموزش می دهیم چگونه باورهای منفی خود را شناسایی کنید. اگر این تمارین را پیوسته و مرتب انجام دهید، خود به خود و به صورت ناخودآگاه باورهای شما تغییر می کنند و می توانید به اهدافتان دست پیدا کنید و زندگی آرامی را تجربه کنید. قانون جذب در تغییر باورهای منفی می تواند به شدت برای ما تاثیر گذار باشد.

 

تغییر باورهای منفی

1-شناخت احساسات

احساسات نتیجه اتفاقاتی است که در درون افراد رخ می دهد. در نتیجه شناخت احساساتمان، نخستین گام برای تجربه یک زندگی عاطفی سالم است، به عبارتی شناخت احساسات اولین گام تغییر است. اینکه بدانید این حس شبیه چیست؟ چه افکاری را به ذهنتان می آورد؟

این افکار همان چیزی است که ذهن شما از آن به عنوان ” واقعیت‌های زندگیتان ” تعریف می کند. شما می توانید واقعیت زندگی خود را دوباره بازنویسی کنید. ممکن است فکر کنید، ” به اندازه کافی خوب نیستم” ، ” من ضعیف هستم ” ، ” یک فرد شکست خورده هستم ” یا مواردی مشابه.

باید بدانید که این افکار احساسات نیستند، و احساس شما را توصیف نمی کنند. آنها آنچه را که فکر می کنید، بلکه تنها واقعیت زندگیتان البته واقعیتی به ظاهردرست  را در مورد شما توصیف می کنند.

وقتی این واقعیت‌های به ظاهردرست در ذهنتان می آید، کاری که شما باید انجام دهید این است که «من هستم» را به «احساس می کنم » تغییر دهید.

وقتی می شنوید « یک فرد شکست خورده هستم »، آن را با « احساس شکستگی » جایگزین کنید.

پس تمام افکاری از این قبیل تنها یک بیانیه منفی‌ای است که ذهن شما را درگیر کرده است، یک باور نادرست، نه یک « واقعیت » درباره خودتان.

اکنون که متوجه شدید این افکار واقعی نیستند، و فقط این احساسات را در مورد خودتان دارید. تنها کافی است از خودتان بپرسید چرا چنین احساساتی دارید. چه چیزی پشت این احساسات است.

2-احساسات خود را بپذیرید.

بخاطر داشته باشید قبل از اینکه بخواهید کاری برای موقعیت فعلی خودتان انجام دهید. اصلی‌ترین نکته این است که شما احساسات خودتان را قبول کنید و آنرا به رسمیت بشناسید. بعضی از افراد تصور می کنند بروز احساس ناشی از ضعیف بودن افراد است درصورتیکه اینطور نیست. احساسات درست و اشتباه وجود ندارند، احساسات فقط وجود دارند. مثلا در برخورد با چیزی اگر حس نگرانی یا عصبانیت به شما دست داد، به خودتان بگویید حس من این است و آنرا می پذیرم.

بنابراین احساساتتان را با خودتان تکرار کنید. آنها را قضاوت نکنید؛ فقط تماشا کنید. اگر تمایل به گریه کردن دارید، پس جلوی خودتان را نگیرید و گریه کنید. اگر تنش دارید با آن کنار بیایید.

در ابتدا این پذیرش آزاردهنده است، اما در نهایت با رها کردن این افکارمنفی و با نگاه کردن به آن، درنهایت برای خودتان آرامش را به ارمغان می آورید.

3- جایگزین واقعیت‌های قدیمی با جدید با ذکر دلیل و باور کردن آنها

برای مثال، ” من احساس می کنم به اندازه کافی خوب نیستم ” را به ” من به اندازه کافی خوب هستم ” تغییر دهید. من روزهای سختی را می گذارنم زیرا….واین را می پذیرم. روی این افکارکار می کنم تا قوی‌تر شوم.

یا مثلا، درست است که در گذشته به اندازه کافی خوب عمل نکردم، اما اکنون کارهایی انجام داده‌ام که به آنها افتخار می کنم.

4-واقعیت‌های جدیدتان را با خودتان تکرار کنید.

بعد از تکرار واقعیت‌های جدیدتان به صورت عبارت تاکیدی توجه کنید که چه احساساتی ایجاد می شود و آنها را با احساساتی که قبلا داشتید مقایسه کنید.

کدام یک حس بهتری به شما می دهد؟ کدام یک بیشتربه ویژگی‌های شخصیتی شما نزدیک‌تر است؟

هدف از گذراندن این مراحل، بررسی این «واقعیت » است. شما در نهایت متوجه می شوید کدام یک از این واقعیت‌ها اصلی هستند.

ممکن است پس از اینکه یک بار این کار را انجام دادید احساس آرامش کنید. یا حتی ممکن است اصلا احساس متفاوتی نداشته باشید. اما اگر به شهود خود اعتماد کنید، « واقعیت » جدید پس چندین بار گذراندن مراحلی که گفته شد، به صدای جدیدی در ذهن شما تبدیل خواهد شد.

5- اکنون با این افکار مثبت کاری موثر کنید.

بنویس، نقاشی کن، برقص یا ورزش کن. یک کار فیزیکی انجام بده.

شما باید کاری انجام دهید که باعث شود در لحظه حال حضور داشته باشید و احساساتتان را نسبت به لحظه حال بیان کند. بدون توجه به شرایط ناخوشایندی که ممکن است در آن قرار داشته باشید، چقدر سزاوار این هستید که احساس خوبی را نسبت به خودتان داشته باشید.

بدن ما حاوی خاطراتی است که ما آگاهانه از آنها اطلاعی نداریم. انجام فعالیت‌های جدید در برابر این این ایده ها و احساسات جدید، تداعی های مثبت بدن را به همراه خواهد داشت.

برای مثال ورزش یوگا در این مورد بسیار می تواند به شما کمک کند. ساعاتی در روز بنشینید و بدون اینکه احساساتتان را قضاوت کنید، در سکوت و آرامش آنها را مشاهد کنید و با هر بازدم افکار و اقعیت‌های به ظاهر درست را از ذهنتان خارج کنید. اینگونه می توانید واقعیت‌های جدیدی را ثبت کنید .

بنابراین هروقت « واقعیت‌های به ظاهر درست قدیمی » مطرح شد، این مراحل را طی کنید. مغز شما در حال حاضر عادت کرده است که از یک احساس منفی به یک واقعیت به ظاهر درست به عنوان یک فکر بپرد.

برای مثال « من ناتوان هستم » باعث می شود تا آنقدر به خودمان احساس بدی داشته باشیم و فکر کنیم واقعا عملکردی نامناسب داشته‌ایم. اما وقتی شروع به تغییر آن می کنید، دوباره می توانید از نو شروع کنید و اجازه ندهید که ناکارآمد باشید.

حتی بجای اینکه منتظر باشید تا این افکار در ذهنتان بیاید، بهتر است این تمارین را روزانه تمرین کنید. بجای اینکه افکار منفی و قدیمی را گسترش دهید بهتر است روی افکار جدید متمرکز شوید تا واقعیت‌های مثبت را درزندگی خود خلق کنید.

اگر هنوز نمی دانید که واقعیت‌های کنونی زندگی شما درست است یا خیر، فقط کافی است سعی کنید و به آنها اعتماد کنید. اعتماد به آن در حقیقت اعتماد به خود است.

اگر از همین امروز تلاش کنید و به تغییر باورهای نادرست در زندگی شخصی و اجتماعی خودتان عمل کنید، مطمئن باشید که موفقیت و اهدافتان در انتهای مسیر منتظر شماست. تنها کافی است، آنها را به کار بگیرید و از صمیم قلب تغییر را بخواهید.

بنابراین پیشنهاد آکادمی سارا حیدری برای قانون حذب ثروت و فراوانی  به شما این است از همین امروز یک دفتر بردارید و تمامی باورهای منفی خودتان را نسبت به هرموضوعی بنویسید، روبروی آن باورهای مثبت را یادداشت کنید، سپس برای تغییر آنها اقدام کنید.

اگر شما هم ایده و روشی خاص برای تغییر باورهایتان دارید، در کامنت‌ها برایمان بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
دسته‌های دوره های آموزشی