آموزش ورود به پروفایل و مشاهده دوره
رابطه کارمایی چیست و نشانه های آن

رابطه کارمایی چیست و نشانه های آن

تصویر سارا حیدری

سارا حیدری

رابطه کارمایی چیست و نشانه های آن

اگر تا به حال پیوندی را تجربه کرده‌اید که شبیه یک اتصال مغناطیسی است، اما با یک پیچ و تاب متلاطم، تنها نیستید. در قانون جذب کارمای رابطه اغلب همزمان مملو از شور و درد است. صنم حافظ، روانشناس، عصب‌روان‌شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه کلمبیا، توضیح می‌دهد: «یک رابطه کارمایی، رابطه‌ای است که پر از اشتیاق همه‌گیر است، اما حفظ آن بسیار دشوار است».

او می‌گوید این روابط قرار نیست دوام بیاورند، اما کسانی که این روابط را دارند، تجربیاتی را یاد می‌گیرند. در حالی که “رابطه کارمایی” می تواند بار منفی داشته باشد، حافظ می‌گوید که می‌توان از منظر رشد شخصی نیز به آن نگاه کرد.

او می‌گوید: «آن‌ها فرصت‌هایی برای یادگیری چیزهایی درباره خودمان هستند که قبلاً هرگز نمی‌دانستیم، و همچنین مهم‌ترین درس‌های زندگی در عشق».

برای درک بهتر این که رابطه کارمایی چیست و نشانه های آن در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

 

رابطه کارمایی چیست و نشانه های آن

اثرات یک رابطه کارمایی

رابطه کارمایی یک رابطه پرشور است که پر از آشفتگی است. روابط کارمایی به یک معنا با کارما مرتبط است.  زیرا آن‌ها به عنوان روابطی در نظر گرفته می‌شوند که ما در زندگی خود برای رشد به آنها نیاز داریم. این روابط ما و درک ما از عشق و روابط را آزمایش می‌کنند. کارمای رابطه ناشی از مسائل حل نشده در زندگی گذشته است. این روابط به شما درس‌هایی می‌آموزد و شما را در مسیر درست راهنمایی می‌کند. روابط کارمایی اغلب با نوسانات زیاد مشخص می‌شود. مردم اغلب روابط کارمایی را با احساسات شدیدی که هر دو شریک در همان ابتدای رابطه احساس می‌کنند می‌شناسند. اثرات یک رابطه کارمایی بر روح و روان افراد می‌تواند نامساعد و مخرب باشد.

 مطالب پیشنهادی: کارما به زبان ساده

هدف از یک رابطه کارمایی

ممکن است از خود بپرسید که هدف از یک رابطه کارمایی چیست؟

برخی افراد ممکن است رابطه کارمایی را به عنوان هدفی برای آموزش دادن به افراد در مورد زندگی و روابط بدانند. یادگیری از کارمای رابطه ممکن است برای افراد مفید باشد. اما ماندن در روابط ناسالم ضروری یا مفید نیست و می‌تواند آسیب زا باشد.

روابط ناسالم می‌تواند تأثیر منفی جدی بر سلامت روان و بهزیستی کلی داشته باشد.

مهم این است که افراد سعی کنند شادی و رفاه خود را در اولویت قرار دهند. همچنین از هر رابطه‌ای که باعث خوشحالی یا رضایت آنها نمی‌شود دوری کنند.

 

چگونه به یک رابطه کارمایی پایان دهیم؟

پس از معرفی کارمای رابطه و اثرات مخرب آن، به این موضوع می‌پردازیم که چگونه به یک رابطه کارمایی پایان دهیم؟

روابط کارمایی می‌تواند غیرقابل پیش بینی باشد. بنابراین ممکن است افراد را از پایان دادن رابطه از ترس ن اینکه طرف مقابل چه واکنشی نشان خواهد داد، بازدارد. اگر افراد از  پایان دادن به یک رابطه احساس خطر می‌کنند، ممکن است نیاز داشته باشند که کمک دریافت کنند. در این باره مشاوران و متخصصان روابط می‌توانند به کمک افراد بیایند.

اگر افراد احساس خطر نمی‌کنند، آماده شدن برای هر موقعیت ناراحت کننده‌ای که ممکن است ایجاد شود، ممکن است مفید باشد. موقعیت‌هایی مانند مشاجره یا اظهار نظرهای ناخوشایند. افراد ممکن است بخواهند برنامه ریزی کنند که پایان رابطه را به اطلاع طرف مقابل برسانند. آن‌ها می‌توانند کوتاه و مستقیم به فرد مقابل خود بگویند که از رابطه راضی نیستند.

اگر قصد پایان دادن به رابطه به شکل رو در رو را دارید:

  • به طرف مقابل بگویید که می‌خواهید در مورد موضوع مهمی با او صحبت کنید. زمان و مکانی را انتخاب کنید که احساس امنیت کنید و در صورت لزوم ترک آن راحت باشد.
  • مستقیم و مختصر صحبت کنید و به طرف مقابل بفهمانید که از رابطه راضی نیستید. در حال پایان دادن به رابطه هستید و نمی‌خواهید دوباره با شما تماس گرفته شود.

اگر در حال پایان دادن به رابطه از طریق تلفن یا پیام رسان هستید، می‌توانند دلایل صادقانه‌ای برای پایان دادن به رابطه ارائه دهید. اما از بیان جزئیات برنامه‌های آینده خودداری کنید. سپس باید ارتباط خود را با فرد مورد نظر قطع کنید.

 

 

چگونه روابط کارمایی را تشخیص دهیم؟

یکی از سوالات رایج و مهمی که درباره کارمای رابطه مطرح می‌شود، این است که چگونه روابط کارمایی را تشخیص دهیم؟ نشانه‌های روابط کارمایی اغلب شامل موارد زیر است:

  1. اخلاق و ارزش‌های شما دائما مورد آزمایش قرار می‌گیرد: ممکن است با انتخاب بین دفاع از آنچه به آن اعتقاد دارید یا به خطر انداختن ارزش‌های خود برای حفظ آرامش روبرو شوید. اگر در یک رابطه کارمایی هستید. شما تحت آزمایش قرار می‌گیرید تا ببینید آیا حاضرید برای آنچه درست است، ایستادگی کنید. حتی زمانی که این به معنای از دست دادن کسی است که دوستش دارید.
  2. چرخه‌ها و الگوهای تکراری: زمانی که با طرف مورد نظر خود وقت می‌گذرانید، آیا احساس فرسودگی یا خستگی می‌کنید؟ ممکن است متوجه چرخه‌ها و الگوهای تکراری در رابطه شوید. به عنوان مثال، طرف مقابل شما را برای هر اتفاق بدی که می‌افتد سرزنش می‌کند و هیچ مسئولیتی در قبال اعمال خود نمی‌پذیرد. یا متوجه می‌شوید که او را بارها و بارها به خاطر یک رفتار مشابه بخشیده‌اید. برای یادگیری درس کارمایی و شکستن الگوهای کارمایی، درون نگری به رابطه مهم است.
  3. وابستگی یک طرفه: به نظر می‌رسد شادی شما کاملاً به شادی آن‌ها بستگی دارد. این گونه روابط اغلب شامل وابستگی یک فرد به دیگری است در حالی که از او مراقبت می‌کند.  همانطور که والدین از کودک مراقبت می‌کنند. فرد وابسته ممکن است احساس کند که نمی‌داند چه می خواهد یا به چه چیزی نیاز دارد. زیرا همیشه از طرف فرد مقابل خود به او گفته شده است که چه می‌خواهد یا چه نیازی دارد.
  4. آن‌ها اعتیاد آور هستند: احساس خواهید کرد که نمی‌توانید بدون این روابط زندگی کنید.

تشخیص کارمای رابطه

شما آنقدر به دادن و دریافت عشق از دیگران عادت دارید که نیاز دارید شخص دیگری همین احساس را به شما بدهد.

یک ترن هوایی از احساسات را تجربه می‌کنید!: وقتی شریک کارمایی خود را ملاقات می‌کنید، مانند سوار شدن بر ترن هوایی است. این رابطه اغلب نوسانات شدیدی دارند. شریک کارمایی شما آینه‌ای از خودتان است. بنابراین وقتی با هم هستید، خود را در او می‌بینید.پس هنگامی که مشکلی در آن شخص وجود دارد، نمی‌توانید متوجه آن شوید. گاهی اوقات، این نوسانات منجر به یک رابطه سمی و مسائل حل نشده متعدد می‌شود.

نوسانات زیاد، وابستگی شدید و اعتیاد آور بودن مهم‌ترین نشانه‌های یک رابطه کارمایی به شمار می‌روند‌.

گیر کردن در یک رابطه کارمایی می‌تواند آثار زیانبار روحی را برای افراد به همراه داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
دسته‌های دوره های آموزشی