آموزش ورود به پروفایل و مشاهده دوره
مدیتیشن جذب موفقیت

7 روش اثبات شده مدیتیشن برای جذب موفقیت

تصویر سارا حیدری

سارا حیدری

مدیتیشن همان کاری را که ورزش برای بدن شما انجام می دهد برای مغز شما انجام می دهد. فکر می کنید رهبران، کارآفرینان تجاری موفق مانند ری دالیو، جف وینر، مدیرعامل لینکدین و…. چه وجه مشترکی دارند؟ آنها در برنامه شلوغ روزانه خود زمانی را برای انجام مدیتیشن می گذارند. بیشتر آمریکایی‌ها به تمرینات مدیتیشن روی آورده اند تا تعادل و آرامش را در زندگی پر از استرس خود ایجاد کنند. بر اساس یک نظرسنجی ملی، نزدیک به 18 میلیون بزرگسال در آمریکا بطور منظم روزانه مدیتیشن را انجام می دهند، تمرین‌های ذهن و بدن مانند مدیتیشن به افراد در مدیریت درد و کاهش احساس استرس کمک کند. مدیتیشن فواید بسیار گسترده‌ای دارد و به تقویت یادگیری، فرونشاندن اضطراب و رام کردن احساسات منفی کمک کند. در ادامه 7 روش اثبات شده که نشان می دهد مدیتیشن به موفقیت شما کمک می کند ذکر شده است.

مطلب پیشنهادی: هدف از انجام مدیتیشن چیست

1- افزایش قدرت یادگیری و تقویت حافظه

رهبران کسب‌وکارهای موفق به سرعت اطلاعات جدید را می توانند پردازش کنند و قدرت یادگیری بالایی دارند و از حافظه خوبی برخوردار هستند. مهارتی مهم برای هرکسی که نمی خواهد تنها محدود به میزکاری‌اش باشد. طبق تحقیقات انجام شده، مدیتیشن یکی از روش‌های عالی برای تقویت مهارتتان در این زمینه است. محققان دریافته اند که مدیتیشن نواحی از مغز که با حافظه، تمرکز و یادگیری مرتبط است را تحریک می کند.

طبق مطالعاتی که روی گروهی از دانشجویان کالج که چهارمرتبه در هفته ، به مدت دو هفته در کلاس ذهن آگاهی شرکت می کردند، انجام شد، مشخص شد که ظرفیت حافظه آنها در این مدت بهبود یافته است. مطالعات دیگر نشان داده که مدیتیشن ذهن آگاهی به افزایش حجم ماده خاکستری که به مناطقی از مغز که مربوط به یادگیری، حافظه، شناخت یا تنظیم عاطفی است، کمک می کند.

محققان نیز خاطرنشان می کنند که مدیتیشن ممکن است ساختار مغز را تغییر دهد و فعالیت ذهنی و چابکی را افزایش دهد. این بدان معنی است که مدیتیشن ممکن است به معنای واقعی مغز شما را قوی تر کند. افرادی که مدیتیشن ذهن آگاهی را به مدت هشت هفته تمرین کردند، افزایش ماده خاکستری را در نواحی مرتبط با فرآیندهای یادگیری و حافظه نشان دادند.

2- خوشبین تر می شوید.

گاهی همه ما دچار الگوهای فکری منفی یا نشخوارهای ذهنی منفی می شویم. اما تمرکز بر روی افکار منفی مانند شکست‌های گذشته، ناامیدی‌ها و پشیمانی‌ها می‌تواند اعتماد به نفس شما را از بین ببرد و زمانی که نیاز دارید به وضوح فکر کنید، ذهن شما را تیره و تار می‌کند. اگر این احساسات کنترل نشوند، سبب اضطراب مزمن می شود که می تواند ذهن شما را سنگین کند، شما را از اقدام کردن باز دارد و انگیزه شما را از ببین ببرد. مدیتیشن کمکی قدرتمند در شکستن این حلقه های افکار منفی است.

یکی از راه های از بین بردن افکار منفی این است که یک مانترا را برای خود تکرار کنید، مانند “بگذار برود”. گفتن یک عبارت ساده و مثبت به خودتان یکی از قدیمی ترین و راحت‌ترین روش های مدیتیشن است و مطالعات نشان داده شده است که اگر به طور مداوم انجام شود، تأثیرات عمیقی دارد.

با تکرار این عبارت مدیتیشن را شروع کنید و وقتی احساس کردید ذهنتان سرگردان است، توجه خود را به مانترا برگردانید. با گذشت زمان و تمرین، حلقه های افکار منفی از بین می روند و ذهن شما را برای تمرکز بر چیزهای دیگر آزاد می گذارد.

مطلب پیشنهادی: یافتن بهترین زمان مدیتیشن 

3- از زوال مغز ناشی از افزایش سن جلوگیری می کند.

با افزایش سن، ظرفیت ذهنی ما کمتر می شود. با این حال مدیتیشن منجر به احیا کردن دوباره مغز شما می شود. با گذشت زمان سلامت کلی مغز را می تواند بهبود بخشد و ظرفیت ذهنی آن را افزایش دهد. البته این منطقی است زیرا وقتی مدیتیشن می‌کنید اساساً تمرکز خودتان را تمرین می‌کنید. بنابراین جای تعجب نیست که مطالعات نشان می دهد که مدیتیشن می تواند به افراد کمک کند که در حین انجام کارهای خسته کننده قدرت تمرکز خود را افزایش دهند.

محققان دریافته‌اند که راهبان بودایی که به طور منظم مدیتیشن می‌کنند، در تست‌های تمرکز بسیار بهتر از افراد عادی عمل می‌کنند. کسانی که به طور منظم مدیتیشن می کنند نه تنها توانایی خود را برای تمرکز افزایش می دهند، بلکه قدرت توجه به جزییات نیز در آنها تقویت می شود.

4- احساسات منفی را براحتی رام می کنید.

احساسات منفی می‌توانند تأثیرات مخرب بی‌شماری بر زندگی شخصی و حرفه‌ای ما داشته باشند. مدیتیشن به ما این امکان را می دهد که با پذیرش احساسامان آنرا پردازش کنیم و سپس به ما در رهاسازی آن احساسات کمک می کند. به کمک مدیتیشن می توانیم احساسات منفی را شناسایی و کنترل کنیم. مدیتیشن ذهن آگاهی به طور خاص بر “حفظ آگاهی لحظه به لحظه از افکار، احساسات، احساسات بدنی و محیط اطراف” با هدف پذیرش احساساتی که در هر لحظه ایجاد می شود، متمرکز است. و این به شما اجازه می دهد تا احساسات منفی خود را به سرعت از بین ببرید تا نوعی تعادل ذهنی را ایجاد کنید.

5- روابط بهتری خواهید داشت.

افرادی که مدیتیشن ذهن آگاهی را تمرین می کنند، سطح بالاتری از رضایت را در روابط خود با دیگران گزارش می دهند و بهتر می توانند درگیری‌های ناشی از روابط را مدیریت کنند. مدیتیشن به شما کمک می‌کند تا انعطاف‌پذیری عاطفی ایجاد کنید، به این معنی که می‌توانید براحتی احساسات بد را با احساسات خوب جایگزین کنید و کمتر احتمال دارد ناراحت شوید. با مدیتیشن منظم می توانید احساسات خود را تنظیم کنید، و بهتر می توانید احساس اطرافیانتان را تشخیص دهید. مدیتیشن به شما کمک می کند تا ارتباط هماهنگ تری داشته باشید.

مطلب پیشنهادی: مدیتیشن جذب ثروت چیست

6- استرس و اضطراب را کاهش می دهد.

وقتی در یک موقعیت استرس زا قرار می گیریم که بدن ما آن را تهدیدآمیز تعبیر می کند، باعث واکنش جنگ یا گریز می شود، هورمون هایی که ضربان قلب ما را تند می کند، فشار خون ما را بالا می برد و تنفس ما را تسریع می کند دربدنمان بیشتر تولید می شود. هنگامی که با استرس مزمن، تنش یا اضطراب سر و کار دارید، ترشح این هورمون‌ها می تواند تأثیرات منفی بر سلامت شما داشته باشد. مدیتیشن می تواند به از بین بردن عواملی که روزانه با آن درگیر هستیم و موجب ترشح این هورمون‌ها می شود کمک کند.

مدیتیشن به شما کمک می کند تا با تمرکز بروی یک چیز، مانند تنفس، آرامش خود را بدست آورید. بنابراین به حذف جریان افکار درهم و برهم که باعث استرس می شود کمک می کند. اگر به طور منظم تمرین کنید، مدیتیشن می تواند به شما احساس آرامش و تعادل بدهد و به شما کمک کند در مواجهه با موقعیت های استرس زا دیدگاه های جدیدی به دست آورید. همچینین به شما کمک می کند تا خوابی آرام را تجربه کنید.

7- خلاقیت را افزایش می دهد.

­نوآوری کلید موفقیت تقریباً در هر زمینه ای است. مدیتیشن می تواند به شما کمک کند بخش ایده پرداز مغزتان را پرورش دهید.یک مطالعه نشان داد که مراقبه نظارت باز، نوعی از مراقبه ذهن آگاهی که شامل مشاهده جهان اطراف هست،که می تواند به افزایش “تفکر واگرا” کمک کند. این نوع تفکر زمانی است که به ذهن شما اجازه داده می شود از یک فکر به فکر دیگر بپرد، بدون اینکه قضاوت کند. مدیتیشن نظارت بازبر روی انعطاف پذیربودن و بر نامحدود کردن کانون توجه متمرکز است.تحقیقات نشان داده است که این نوع مدیتیشن حافظه فعال را بهبود می بخشد، انعطاف پذیری شناختی را افزایش می دهد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
دسته‌های دوره های آموزشی